Docky

Lättare båtliv

 
max-hermansson-422380.jpg

Smärtfritt och smidigt

Drömmer du om ett stressfritt båtliv, där båten förvaras säkert i luften och motorn hålls som ny – trots flera säsongers användning?

När båtivern slår till, sänker du enkelt båten ner i vattnet, varefter det bara är att njuta av en dag ute till sjöss – med båten i perfekt skick. Vid dagens slut, vinschar du båten lika enkelt tillbaka upp på båtlyftet - i säkert förvar.

Nyckeln till ett smärtfritt båtliv är Dockys båtlyft – det enklaste och smärtfriaste sättet att maximera båtsäsongen, året runt. 

Längre säsong

Båtar är ofta en investering som inte används optimalt på grund av kort säsong, dåligt väder, besvär med sjösättning om båten förvaras på trailer m.m. Med Docky-båtlyft förlängs säsongen!

Du kan t.o.m. förvara båten på lyften året runt och använda båten hela den isfria tiden på året. Detta medför även platsbesparing på land. Värdeminskningen på båten blir minimal då den inte blir tärd av snäckor och andra föroreningar som normalt sliter på botten, motordrev och trimplan. Du får ett bättre andrahandsvärde på din båt. Dessutom spar man arbetstid man lägger ner på båten.

 

docky8.jpg

Docky är en prisvärd och miljösmart båtlyft som gör att du hissar upp din båt i luften istället för att ha den kvar i vattnet. Detta gör att du slipper både kostnaden och jobbet med bottenmålning. Det behövs helt enkelt inte. Du gör naturligtvis även en stor insats för miljön då giftiga bottenfärger inte längre är nödvändiga.

T ex aluminiumbåtars bottenfärger verkar inte fungera så bra som på andra material. Resultatet är ofta att bottnen ser ganska gröna ut fast man har målat. Du slipper även tvättande med kemikalier.

Ingen vatteninträngning i plastskrov vilket medför minskad bränsleförbrukning och minskade utsläpp. Även glasfiberbåtar suger i sig fukt under den tid de ligger i vattnet. Det sägs att glasfiberbåtar ökar ända upp till + 3 % i vikt på en sommar.

Inget sjå med trailers och otaliga lyft och sjösättningar.

Den största fördelen blir i längden ändå resultatet för miljön.

Giftfritt givetvis

Så funkar vår lyft

Vår båtlyft är en unik pontonkonstruktion och passar alla båtar med en totalvikt upp till 2000 kg. Det enda du behöver är en båt och en bryggplats för lyften. Konstruktionen som är både stabil och robust är konstruerad för vårt nordiska klimat.

Du vinschar upp båten med en manuell vinsch som sedan ligger säkert på lyften och därefter kan du i lugn och ro packa i och ur.

Båtlyften har lång livslängd, är inte dyr att installera och har låga servicebehov och -kostnader.

Se videon

 
 

Blev du intresserad?

Sverre Falck +358 40 5518377 

Pati Blom +358 40 5168018

My Falck +358 50 5410934

 

Ring eller fyll i nedan så kontaktar vi er så fort som möjligt

Namn *
Namn